Välkommen till DolfeGlasDesign

Rubrik

Smycke ca 3x3 cm

Välkommen, så roligt att du har hittat till min hemsida. Jag heter Inger Dolfe, bor i Skövde, där jag också har en liten glasverkstad. Där arbetar jag med fönsterglas och Bullseyeglas (färgat glas) med en metod som kallas glasfusing. Då smälts plant glas samman under hög temperatur i en speciell glasugn. Därefter formas glaset i en form, s.k. slumping i en något lägre temperatur. Jag gör bl.a. fat, skålar, ljusstakar, lampor, fönsterdekorationer och smycken. Till halssmyckena gör jag även band av gummi eller läder i olika längder. Hemsidan är under uppbyggnad så här vill jag visa några exempel på sådant jag tillverkat.

Är du intresserad av att fråga, titta, köpa eller kanske gå en kurs och pröva på att göra något själv så får du gärna kontakta mig.

Mina kontaktuppgifter:  Tel.nr: 0708 619538.      E-post: ingerdolfe@hotmail.com 

 

Planering inför hösten 2022:

Efter en trevlig och välbesökt sommar på Smultronstället på Falkängens Hantverksby såg jag fram emot höstens aktiviteter. Men av detta blir inget. Den 12/8 blev jag på trottoaren påkörd av en liten cyklist bakifrån. Jag föll handlöst i asfalten och bröt höger armbåge. Det blev gips, två operationer och mitella under första månaden. Idag 21/9 tas de sista stygnen och jag har börjat röra armen utan att belasta. Eftersom jag skär glaset med höger hand ligger verksamheten nere. Jag kan inte lyfta och bära vilket innebär att jag inte deltar i några aktiviter under hösten 2022. Däremot hoppas jag kunna börja skära glas så mått under hösten. Det går säkert att så småningom ordna kurser i mindre skala. Så hör gärna av er om ni är intresserade.

De alster jag har finns nu i glasverkstaden på Norregårdsvägen 11 i Skövde. Ni är hjärtligt välkomna dit för att titta och ev köpa.Eftersom jag är där på oregelbundna tider så ring först tel 0708 619538. 

Fat 35 cmx 35 cm